Bij &RG PLUS interactieve avond over alcohol,drugs en ( waterpijp) roken

safebrain2De vrijwilligers van het &RG-PLUS organiseren op vrijdag 11 oktober samen met de Werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit/Gele Kruis Lieshout/Mariahout in het dorpshuis een leuke en interactieve avond over hetgevolg van roken, drugs en alcohol speciaal voor tieners van het voortgezet onderwijs.

Teveel alcohol drinken is schadelijk voor een aantal organen. Bij een flinke dronkenschap bijvoorbeeld, worden hersencellen afgebroken. Maar bij langdurig overmatig gebruik gaan de hersenen minder goed functioneren. Vooral de functie van het korte termijn geheugen raakt beschadigd. De meeste mensen worden na een paar glazen ook wat vrolijker en spraakzamer, doordat remming wegvalt. Alcohol verdooft de hersenen. Je ziet niet alles wat er om je heen gebeurt en je zegt soms dingen waar je later spijt van krijgt. Ook aan het gebruik van drugs kleven veel nadelige gevolgen vooral op jeugdige leeftijd. Door te roken krijgt je schadelijke stoffen uit tabak binnen, zoals nicotine, koolmonoxide en teer. Hart en vaat ziekten,longkanker etc. zijn het gevolg. Steeds populairder bij de jeugd vanaf 13 wordt de waterpijp waarvan men denkt dat het gezonder is en dat het water een zuiverende werking heeft……. klopt dit wel ??? Natuurlijk ben jij nu ook nieuwsgierig, meer weten ? Kom dan op 11 oktober!

Samen met Saskia Noach en Michelle Kuypers van  Novacdic Kentron staan we hier bij stil, op een interactieve wijze en in een spelvorm wordt je geïnformeerd over roken,drugs en alcohol en gewaarschuwd voor de gevaren. Je krijgt bruikbare informatie hierover, juist bedoeld voor tieners van jouw leeftijd. We bespreken de valkuilen die daar soms bij horen en tips & trucs om te voorkomen dat je als tiener daar mee te maken krijgt.

Deelname is gratis,consumpties en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Deze avond is alleen voor &RG-PLUS tieners van het voortgezet onderwijs t/m 15 jaar.

Je kunt een deelnameformulier downloaden via www.energyteens.nl. Let op download het juiste formulier op dezelfde avond wordt er ook iets voor de teens georganiseerd.  Het is van belang om vroegtijdig te weten met hoeveel deelnemers er rekening gehouden moet  worden, daarom dient  het inschrijfformulier voor 1oktober bij Marcel Jansen De Vang 30 te Lieshout te worden afgegeven.

Je wordt verwacht om 19.30 uur. Belangrijk is dat je op tijd bent! Om 22.00 uur is deze bijzondere avond weer voorbij. 

Aanmelden

Wil je jezelf graag inschrijven voor een van onze activiteiten? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie!

Aanmelden voor een activiteit

Laatste foto's